perjantai 18. huhtikuuta 2014

Juustokakku/piirakka keksimurupohjalla

Elämäni ensimmäinen keksimurupohja sekä juustokakku täyte :)

Pohja: 
  • 200-300 g keksinmuruja (itse tehtyjä glukoosilal makeutettuja vehnähiutalekeksejä sekä fruktoosittomia voileipäkeksejä)
  • reilu 100 g voita sulatettua
Sekoita aineet ja painele piirakkavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin kovettumaan.

 Täyte:
  • 5 liivatelehteä
  • 3 dl kermaa
  • 300 g Pohjanpoika maustamaton sulatejuustoa
  • 1½ dl glukoosia
  • yhden sitruunan mehu
Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä ja vatkaa kermavaahto. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liota lehdet pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä.

Sekoita sulatejuuston joukkoon sitruunamehu ja glukoosi. Lisää liivatteet sulatejuustoseokseen ja lopuksi lisää kermavaahto.

Kaada seos keksimurupohjan päälle, tasoita veitsellä tasaiseksi ja laita jääkaappiin hyytymään.


Fiifii tykkäsi ja maistui äidillekin!

Muokattu: Maku paranee, kun piirakka on pari päivää jääkaapissa. Oli todella hyvää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti