Löysin netistä ohjeen gluteenittoman näkkärin tekemiseen. Aion kokeilla tuolla ohjeella tehdä itse vehnänäkkäriä. Laitan kuvia ja ohjeen tuotoksestani, jos tulee syötävää.
Edit:
Nyt on näkkäri tehty!
Todella hyvää näkkäriä. Fiifii olisi syönyt enemmän kuin uskalsin ekalla kerralla antaa. Toivottavasti sopii :)
Vähäfruktoosinen näkkäri:
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl pellavansiemeniä
- 1 dl vehnäleseitä
- ½ dl vaaleaa riisijauhoa
- 2½ dl kiehuvaa vettä
- ½ dl rypsiöljyä
- pinnalle hitunen suolaa

Kaada seos pellille ja painele mahdollisimman ohueksi levyksi (esim. käsi pakastepussissa).
Pinnalle hitunen suolaa. Leikkaa näkkäri paloiksi. Paista 150 asteessa; paistoaika n. 50 minuuttia.
Uunissa näkkärin palat menevät "kasaan", joten palat irtoavat toisistaan.
-------------------
Finelistä katsottuna pellavansiemenet sisältävät fruktoosia n. 0,15 g / 100g ja vehnäleseet sisältävät fruktoosia 0,65 g /100g (fruktoosia 0,2 g /100g + puolet sakkaroosista eli 0,45 g / 100 g). Vaalea vehnäjauho sekä vaalea riisijauho ovat sallittuja.
Leseiden fruktoosimäärä ylittää hieman tuon 0,5 g / 100 g, mikä on tällä hetkellä ollut 'rajana' sallituille ruoka-aineille. Moni hitusen ko. 'rajan' ylittävä ruoka-aine/tuote ei olekaan sopinut Fiifiille. Toivotaan, että itse tehty näkkäri, vehnäleseineen, sopii. Täytyy laittaa seuraavalla kerralla vähän vähemmän vehnäleseitä ja tilalle vaikkapa vehnähiutaleita.... Tuotekehitystä :D
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti