torstai 10. huhtikuuta 2014

Fruktoositonta näkkäriä?

Lapsi ei kaipaa näkkäriä, mutta äitinä kaipaan lapselle sopivaa näkkäriä. Kyllähän riisikakkuja tai maissinäkkäriä voi syödä, mutta onhan ne aika styroksia. (Äidin mielestä, lapsi tykkää!)
Löysin netistä ohjeen gluteenittoman näkkärin tekemiseen. Aion kokeilla tuolla ohjeella tehdä itse vehnänäkkäriä. Laitan kuvia ja ohjeen tuotoksestani, jos tulee syötävää.


Edit:

Nyt on näkkäri tehty! 


Todella hyvää näkkäriä. Fiifii olisi syönyt enemmän kuin uskalsin ekalla kerralla antaa. Toivottavasti sopii :)


Vähäfruktoosinen näkkäri:




  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl pellavansiemeniä
  • 1 dl vehnäleseitä
  • ½ dl vaaleaa riisijauhoa
  • 2½ dl kiehuvaa vettä
  • ½ dl rypsiöljyä
  • pinnalle hitunen suolaa

Sekoita kuivat aineet. Kaada joukkoon kiehuva vesi ja öljy, sekoita.
Kaada seos pellille ja painele mahdollisimman ohueksi levyksi (esim. käsi pakastepussissa).
Pinnalle hitunen suolaa. Leikkaa näkkäri paloiksi. Paista 150 asteessa; paistoaika n. 50 minuuttia.

Uunissa näkkärin palat menevät "kasaan", joten palat irtoavat toisistaan.

-------------------


Finelistä katsottuna pellavansiemenet sisältävät fruktoosia n. 0,15 g / 100g ja vehnäleseet sisältävät fruktoosia 0,65 g /100g (fruktoosia 0,2 g /100g + puolet sakkaroosista eli 0,45 g / 100 g). Vaalea vehnäjauho sekä vaalea riisijauho ovat sallittuja.

Leseiden fruktoosimäärä ylittää hieman tuon 0,5 g / 100 g, mikä on tällä hetkellä ollut 'rajana' sallituille ruoka-aineille. Moni hitusen ko. 'rajan' ylittävä ruoka-aine/tuote ei olekaan sopinut Fiifiille. Toivotaan, että itse tehty näkkäri, vehnäleseineen, sopii. Täytyy laittaa seuraavalla kerralla vähän vähemmän vehnäleseitä ja tilalle vaikkapa vehnähiutaleita.... Tuotekehitystä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti